Blog

Çocuklarla Umre

Çocuklarla birlikte yapılacak umre turu, zorluklarını dua ve sabırla aşacağınız kutsal mekanların manevi doyumunu ailece birlikte yaşayacağınız çocuğunuz ile birlikte yaşadığınız unutulmazlar arasına katılacaktır.
Çocuk büyütmek, zorlukları olsa da unutulmayacak hatıralarla dolu bir süreçtir. Çocuğunuzla birlikte gerçekleştirdiğiniz her yolculuk, yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda mutlulukla hatırlayacağınız eşsiz bir tecrübe olacaktır. Umre turu da, kutsallığıyla hiç unutulmayanlar arasında yer alacaktır.

Küçük çocuklu anne-babalar, umre ibadetini gerçekleştirmek istediklerinde bazı tereddütler duyabilir. Umre turu tabii ki bir tatil değildir. Burası, ibadet amaçlı, insanın kendi ruhunu dinlediği, dünyevi zevklerini geride bıraktığı, kulluk bilincine daha çok vardığı yerdir. Bu manevi doyumu ailece birlikte yaşamak, küçük çocuğunuzla birlikte kutsal toprakları görmenin huzur ve mutluluğu bir başka olacaktır.

Bu yolculuğa çıkmadan göz önünde bulundurması gereken bazı bilgiler vardır.

  • Önce sağlık. Çocuğunuzun yaşının gerektirdiği aşılar yapılmış olunmalı, mümkünse bir doktor tavsiyesi alınarak, ona göre yolculuk hazırlıkları yapılmalıdır.

  • Cenab-ı Hakk’a hem ailece umre yapabilme imkanı verdiği için hem de umre boyunca her türlü hayır ve yolculuğun çocuklar için rahat ve kolay geçmesi için dua edilmelidir.

  • İmkan var ise, yanınızda daha önce umre ziyareti yapmış bir yardımcının (teyze-hala, anneanne-babaanne) olması, içinizin daha da huzurlu olmasını sağlayabilir.

  • Çantanızda çocuğunuzun vakit geçirebileceği çok sayıda boyama kitapları, kağıt-kalem, resimli hikayeler olmalıdır.

  • Küçük çocuklar, anne babalarını dinlemeye, onlar gibi davranmaya meraklıdır. Bu yüzden yolculuk öncesinde ve sırasında onunla tatlı bir dille sık sık konuşabilir, umreye ve Kabe’ye dair kısa bilgiler verebilir, hatta peygamber efendimiz Rasulullah (s.a.v)’in hayatından küçük kesitler anlatabilir, “işte şimdi oraları beraber göreceğiz” diyerek heyecanlandırabilirsiniz. Tabii ki her şeyi anlaması beklenmemeli, ama çocuğunuzla konuşmak, onun sorularına cevap vermek, onu aydınlatmak anne-baba olarak duyabileceğiniz en güzel mutluluklardan biri olacaktır.

  • Giyim kuşam konusunda orada olacağınız tarihe göre, Suudi Arabistan’ın iklimini de düşünerek çocuğunun rahat edebileceği kıyafetler seçmelisiniz. Bu konuyla ilgili Sonarex yetkililerine danışabilirsiniz.

  • Çocuklar yaşlarına göre ibadete teşvik edilmeli ama bütün ibadetleri yapmaya zorlanmamalıdır. Hanefî fakihlerine göre ergen olmayan çocuğun kasıtlı veya kasıtsız işlediği yasaklar fidyeyi gerektirmez.


40 yıla yaklaşan deneyimiyle, çocuklu aileler için umre turu düzenleyen Sonarex size bu mutluluğu ailece tatma imkanı sunuyor. Her bütçeye uygun otel seçenekleri, uygun fiyatlı umre turlarıyla size kutsal topraklara çağırıyor.

Sonarex’in küçük çocuklu aileler için hazırladığı Umre programlarıyla ilgili detaylı bilgi almak için +90 (0212) 297 70 75 veya (0530) 153 80 50 nolu telefonları arayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023-2024 yılı umre tarihlerini açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin 5 Ocak'ta başlayacağını bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başkanlığında toplanan Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun 2022 yılı Hac ibadetiyle ilgili aldığı kararları açıkladı.